Чудові пишні японські панкейки 🥞
Зробити ніжні і повітряні японські панкейки зможе будь-хто на своїй кухні, скориставшись рецептом зі статті.
Кожен етап докладно описаний, супроводжується фото і даються різні рекомендації, завдяки яким панкейки виходять рум’яними, смачними і пишними.
⌛ 50 хв
⚖232 ккал
🍽6 порцій
🟨середня складність
Для створення подібного сніданку потрібно борошно, цукор і деякі інші продукти, перераховані в таблиці. Подавайте панкейки відразу після приготування, присипавши їх цукровою пудрою і прикрасивши, наприклад, декількома свіжими ягодами.
Кухонна техніка та посуд: мірний стакан, столова і чайна ложка, миска, варильна поверхня, сковорода, силіконова лопатка, кухонний ніж, сито, міксер, паперовий рушник, тарілка для подачі.
Складові:
– курячі яйця великого розміру – 2 шт.
– борошно – 40 г
– цукор – 30 г
– молоко – 25 мл
– розпушувач – 1/2 ч. л.
– ванільний цукор – 1 ч. л.
– сіль – щіпка
– цукрова пудра – щіпка
– вершкове масло – 30-40 г
– вода – 12-14 ч.л.
Прокроковий рецепт приготування японських панкейків:
- Для тіста на панкейки знадобиться 2 великих яйця або 3 невеликих. Яйця поділяємо на білки і жовтки.
- В окремій глибокій мисці змішуємо 40 г просіяного борошна з половиною чайної ложки розпушувача. Сипучі інгредієнти необхідно перемішати ретельно, щоб розпушувач рівномірно перемішався з борошном.
- У невеликій ємності змішуємо 30 г звичайного цукру з 1 ч. л. ванільного. Злегка все перемішуємо.
- До курячих білків додаємо дрібку солі і збиваємо все міксером на середніх обертах. Робити це потрібно до тих пір, поки не з’являться м’які піки.
- Коли білки будуть добре збиті, поступово додаємо звичайний і ванільний цукор. Додавати їх необхідно порційно, не припиняючи перемішувати все міксером, збільшуючи швидкість до максимуму.
- Збиваємо білки з цукром до стійких жорстких піків.
- У миску з жовтками вливаємо 25 мл молока кімнатної температури і все гарненько розмішуємо міксером.
- До взбитих жовтків додаємо борошно з розпушувачем. Все ретельно розмішуємо столовою ложкою, поки у вас не вийде однорідне тісто.
- У тісто акуратно додаємо приблизно 1/3 частини збитих білків. Перемішувати все необхідно обережно, краще це робити силіконової лопаткою або столовою ложкою.
- Отриману масу відправляємо назад в миску зі збитими білками. Акуратно перемішуємо тісто, щоб воно не втратило свій обсяг.
- Смажити японські панкейки будемо на добре розігрітій сковороді, яку необхідно злегка змастити вершковим маслом. Досить буде шматочка вагою 30-40 г.
- За допомогою столової ложки викладаємо панкейки. Поступово будемо нарощувати висоту панкейк. Поверх кожного панкейка викладаємо ще по 1 ст. л. тіста. В кінці викладаємо на кожен панкейк ще по 1/2 ст. л. тіста. Повинні вийти своєрідні пірамідки з тіста.
- У сковороду вливаємо 1-2 ч. л. води для утворення пари. Накриваємо сковороду кришкою і печемо панкейки 2 хвилини на маленькому вогні.
- Через 2 хвилини поверх кожного панкейк викладаємо ще по 1 ст. л. тіста. Повторно вливаємо на сковороду 1-2 ч. л. води, накриваємо кришкою і печемо на помірному вогні ще 4 хвилини. За цей час оладки злегка підрум’яняться.
- Через 4 хвилини перевертаємо панкейкі на іншу сторону. Робити це необхідно акуратно і неспішно, не піднімаючи панкейки на лопатці, а як би трохи перетягуючи їх.
- Вливаємо на сковороду ще 1-2 ч. Л. води, накриваємо її кришкою і печемо на повільному вогні 5-6 хвилин до повної готовності панкейк. Готові панкейкі перекладаємо на красиве блюдо і посипаємо дрібкою цукрової пудри.
Японські панкейки виходять дуже повітряними і ніжними, при цьому, просто тануть у роті.