Особливості, різновиди та причини популярності суші
Паназіатська кухня почала все частіше з’являтися на столах у Полтави. І особливою популярністю тут користуються суші. Комбінація рису та морепродуктів, приправлена різними соусами та спеціями, не залишить нікого байдужим. А завдяки своїй оригінальній естетиці така страва здатна перетворити навіть звичайний обід чи вечерю на справжнє свято.
Коли страва стала такою популярною
Історія перших суші починається в давнину, коли люди придумали особливий спосіб маринування риби за допомогою рису. Але така страва виходила дорогою, адже кашу доводилося викидати. У Японії суші стали справді популярними після винаходу рисового оцту XVII столітті. Завдяки йому не потрібно чекати ферментації морепродуктів, а сама страва виходила набагато дешевше. Через кілька десятиліть вигадали листові водорості, що призвело до появи ролів.
Поширення паназіатської кухні по світу розпочалося у ХХ столітті. При цьому найбільш популярними вважаються не традиційні японські суші, а їх сучасніші американські аналоги – урамаки (їх придумали у 70-х роках). У таких ролах водорості заховані усередині (Каліфорнія, Філадельфія, дракони). Це додає страві соковитості, адже насамперед відчувається смак рису, просоченого соусами.
Чому слід додати роли у свій раціон
До переваг такої страви відносять:
• приємний та насичений смак;
• різноманітність соусів, спецій і приправ, що надають страві пікантності;
• порівняно низьку калорійність;
• оригінальну естетику;
• високий вміст білків та омега-3.
Крім того, суші – це ще й дуже просто. Достатньо відвідати сайт https://poltava.sushi-master.ua/, зробити замовлення, і вже скоро до вас додому або в офіс доставлять найкращі у Полтаві роли!
Найпопулярніші види
Величезна різноманітність – ще одна причина популярності суші. Серед основних їх різновидів можна назвати:
• нігірі – невеликі грудочки рису з васабі та рибою;
• маки – маленькі рулетики з одним інгредієнтом у начинці, загорнуті норі назовні;
• темпура – ці суші в клярі смажать у фритюрі, доки з’явиться невелика золотиста скоринка;
• урамаки – після загортання у таких ролах зверху буде рис, який прикрашають ікрою, кунжутом, морепродуктами та соусами.
Існують також десятки інших видів суші. Гункан, футомаки, запечені роли, сашими – серед такого величезного розмаїття точно знайдеться страва, здатна подарувати вам справжнє задоволення!