Салати на святковий стіл – 5 смачних ідей
Pryvit підготували список смачних та небанальних рецептів салатів, які підійдуть на день народження чи інше свято. Салати на святковий стіл нескладні в приготуванні, та точно здивують ваших гостей. Вишукані та прості рецепти підійдуть для святкового столу чи на кожен день. Смачного!
Салат “Царський”
Інгредієнти (на 6 порцій):
Кальмар тушка | 200 г |
Лосось (копчене або слабосолене філе) | 100 г |
Креветки (коктейльні) | 150 г |
Лимонний сік | 30 мл. |
Часник | 1 зубчик |
Перець чорний молотий | 3 г |
Курячі яйця | 2 шт. |
Помідори | 1 шт. |
Майонез | 75 г |
Ікра червона | 100 г |
Зелень (на подачу) | 15 г |
Готові тарталетки | 6 шт. |
Приготування:
- кальмари розморожуємо, чистимо, споліскуємо під проточною водою, після чого відправляємо в каструлю з окропом і відварюємо їх протягом 4 хвилин. Потім витягаємо з каструлі, відкидаємо на сито, даємо стекти зайвій волозі та нарізаємо дрібними кубиками;
- філе лосося також ріжемо дрібними кубиками;
- розморожені креветки щедро збризкуємо лимонним соком (якщо креветки не коктейльні, то нарізаємо дрібними кубиками). Часник очищаємо, дрібно натираєм і додаємо його до креветок, приправивши зверху чорним перцем. Маринуємо 10-15 хвилин;
- яйця відварюємо вкруту, остуджуємо в холодній воді, очищаємо, і дрібно ріжемо;
- помідор миємо, чайною ложкою видаляємо сік та насіння, а м’якоть нарізаємо дрібними кубиками;
- все змішуємо в одній мисці та заправляємо майонезом;
- розкладаємо салат в тарталетки, прикрашаємо червоною ікрою і відправляємо в холодильник чекати свого часу.
Подаємо салат на стіл, прикрасивши свіжою зеленню!
Салат з креветками та авокадо
Інгредієнти
Креветки тигрові | 15 шт |
Авокадо | 1 шт |
Помідори чері | 5 штук |
Листя салату (айсберг/ руккола) | 1 пучок |
Сіль | 1 щіпка |
Масло оливкове | 3 ст. |
Сік лимонний | 1 ст. |
Горіхи кедрові | за смаком |
Часник зубчики | 1 |
Дуже легкий у приготуванні та легкий салат із креветок, авокадо та помідорок черрі, заправлений оливковою олією та лимонним соком – легкий морський бриз у вашій тарілці!
Для тих, хто полюбляє більш насичений смак салату, його можна заправити соусом на основі авокадо, лимонного соку та оливкової олії.
Італійський салат рецепт з фото
Інгредієнти
Кукурудза консервована | 1 банка |
Гриби мариновані | 150 г |
Огірки | 3 шт |
Шинка | 160 г |
Цибуля зелена | 30 г |
Майонез | 100 г |
Як приготувати “Італійський салат”
1) Нарізаємо гриби мариновані.
2) Потім зціджуємо консервовану кукурудзу та висипаємо в салатник.
3) Шинку нарізаємо соломкою.
4) Свіжі огірки нарізаємо соломкою і додаємо пір’я зеленої цибулі.
5) Все перемішуємо солимо, заправляємо майонезом. Салат готовий, приємного апетиту.
Салат “Тюльпани”
Інгредієнти
Помідори (невеликого розміру) | 10 шт |
Яйця курячі (великі) | 2 шт |
Крабові палички | 100 гр. |
Плавлений сирок | 200 гр. |
Часник | 1-2 зубчики |
Майонез | 150 гр. |
Цибуля зелена | 50 гр |
Рецепт приготування:
- Курячі яйця відварюють круто (близько 10 хвилин), дають їм охолонути, очищають від шкаралупи і натирають, використовуючи найдрібнішу тертку, в глибоку тарілку.
- Плавлені сирки натирають на дрібній тертці та додають до яєць.
- Очищений часник подрібнюють за допомогою часнодавилки і додають до суміші плавленого сиру та яєць.
- Крабові палички також натирають на дрібненькій тертці, з’єднують з іншими інгредієнтами, додають майонез і добре перемішують.
Порада: Щоб крабові палички легко натиралися на дрібній тертці, їх необхідно заморозити. - Помідори миють і розрізають кожен на 6 рівних частин, не дорізаючи томат до кінця.
- З томатів за допомогою ложки витягають серединку.
- У такий спосіб готують до подальшої роботи всі помідори.
- Кожен помідор наповнюють сирним крем-салатом.
- Фаршировані крем-салатом помідори викладають на гарну тарілку як букет тюльпанів.
- Зелену цибулю миють, обсушують та викладають на блюдо, імітуючи стебла квітів.
Салат “Кавунова долька”
Інгредієнти
Огірки | 1 шт |
Сир твердий | 50 г |
Помідори | 2-3 шт |
Маслини | 30 г |
Відварене куряче філе | 250 г |
Майонез | 100 г |
Яйце куряче | 2 шт |
Приготування
1) Для приготування салату “Кавунова долька” знадобиться відварена курка. Будь-які м’ясисті частини курки (стегна, гомілка, грудка) викладіть у каструлю з водою, доведіть до кипіння, зніміть піну і вогонь зменште до мінімуму. Варіть курку до м’якості 35-40 хвилин після закипання. Потім дістаньте із каструлі, трохи охолодіть. Відокремте м’ясо від шкіри та кісток. М’якуш дрібно наріжте і викладіть на блюдо у формі кавунової часточки. Шар курки посоліть на смак і змастіть майонезом.
2) Зваріть яйця круто. Для цього яйця викладіть у каструлю і залийте водою. Варіть 10 хвилин|мінути| з моменту закипання. Потім охолодіть та очистіть. Натріть на дрібній тертці та викладіть наступним шаром салату. Шар яєць також змастіть майонезом.
3) Натріть твердий сир на дрібній тертці та викладіть зовнішню частину часточки кавуна, як на фото.
4) Огірок помийте та натріть на крупній тертці. Викладіть зелену частину “кавуна”.
5) Помідор розріжте і видаліть м’якоть та насіння. Повинна залишитися лише щільна частина помідора. Дрібно наріжте цю частину та викладіть м’якоть кавунової дольки.
6) Візьміть 2-3 маслини і наріжте їх тоненькими смужками. Викладіть смужки маслин у м’якоті кавуна у вигляді насіння.