Як довго зберігає температуру одноразовий посуд для перших страв
Вибране

Як довго зберігає температуру одноразовий посуд для перших страв

Пластики, що використовуються у виробництві одноразової упаковки для перших страв, мають різну теплопровідність і час збереження температури вмісту. Розглянемо докладніше особливості пластиків, а тим, хто ще не знає, де в Україні купити якісний посуд для перших страв, рекомендуємо заглянути до інтернет-магазину Horeca Рack: https://horecapack.com.ua/uapervie.

Час збереження температури одноразовою упаковкою для перших страв залежить від типу матеріалу, його теплопровідності, товщини стінок і герметичності кришки.

Контейнери для супу з поліпропілену

Поліпропілен — один з найпопулярніших матеріалів для контейнерів для супів та бульйонів. Завдяки низькій теплопровідності та здатності витримувати температуру до 130–140 °C, він добре утримує тепло. У герметично закритих лотках для супу поліпропілен здатний зберігати температуру гарячого вмісту на рівні 70-80 °C протягом 30-45 хвилин, а через годину температура знижується до 50-60 °C.

Що потрібно знати про лотки для супу з полістиролу та PET

Полістирол має нижчі ізоляційні властивості, але також активно використовується у виробництві одноразової упаковки для перших страв. Контейнери з полістиролу можуть утримувати температуру гарячого супу в межах 65–70 °C протягом 20–30 хвилин, через годину температура падає до 40–50 °C.

Поліетилентерефталат або PET у своїй стандартній хімічній формулі не може похвалитися високими ізоляційними властивостями. Лотки для супу з нього мають високу теплопровідність. Звичай PET посуд для перших страв може зберігати температуру гарячого супу 60–65 °C протягом перших 15–20 хвилин, але через 40–45 хвилин температура падає до 35–40 °C.

Варто згадати про модифікований PET – Crystallized PET або CPET. Такі контейнери для супу мають покращені теплоізоляційні характеристики, можуть утримувати тепло супу на рівні 70–75 °C протягом 40–50 хвилин, а через годину температура становитиме близько 55–60 °C.

Теплоізоляційні властивості посуд для перших страв із PLA

Полілактид (PLA) — біорозкладний пластик зі слабкою термостійкістю. Такий посуд для перших страв здатний утримувати температуру гарячого супу на рівні 60–65 °C трохи більше 15 хвилин, через 30 хвилин температура падає до 40–45 °C. Ця особливість обмежує сфери його використання. Контейнери для супу з PLA підходять тільки для подачі теплих, але не гарячих перших страв.

Було корисно?

Натисніть на зірочку, щоб оцінити його!

Середній рейтинг 0 / 5. Підрахунок голосів: 0

Поки що немає голосів! Будьте першим, хто оцінить цей пост.